All Of My Diary

Thursday, October 13, 2011

Saya nak cincin ni


Cantikkan.. cpe yang sudi bagi kat saye cincin nie.. hahaahaa

Saturday, August 6, 2011

Saya Penat laaa.. ='(

Assalammualaikum..
Hai korang...
ermmmm,, aku nak lepaskan keluhan aku kat cini yang aku tersangat laaa penat minggu nie.. banyak tol assigment.. dah tu kene pulak settelkan aktiviti2 yang dijalankan oleh kolej aku.. huh!!.. SEMPUTTTTT!!! Kadang-kadang pening jugak nak siapkan yang mane 1 sebab sumenye kene hantar dalam mase yang agak sama.. tensen aku.. tapi selain aku mesti ada yang lebih banyak keja dari aku kan.. contohnye mereka-mereka yang mik kos medic ke,, law ke,, ape ke.. mesti presure die lagi terok kan.. aku nie baru amik business.. ape la sangat..  then nie la rutin seorang pelajar kan.. so aku kene la pandai biasekan diri.. do im right ?? Tapi sekarang nie aku nak korang tahu yang aku tensen + sedih sebab tak dpt berbuka puase dengan family untuk mase terdekat niee!! HUAAAARRRGGGHHHHH.. nak blik... =(

Sunday, July 31, 2011

Sape nak ilangkan jerawat.. Meh cini

Assalammualaikum.
Korang nak tahu tak.. malam haritukan aku pergi umah kawan aku.. then aku nampak kat muke
housemate die ada something kemerah-merahan.. aku ingat luka n berdarah tapi sebenarnye lipstik.. tujuan die letak lipstik kat muke sebab nak kecutkan jerawat.. erkkk,, boleh jalan ke??
So,, untuk mengsahihkan kebenarannye.. aku balik umah dan terus try.. kebetulan muke aku pun ada jerawat gedik baru timbul time tu.. hahhahaa.. keesokkan harinye totally kecut.. xpyh nak isau die membesar dan xpayah sibuk2 nak g usik die.. hahahhaa.. suke suke.. nanti korg try la ye..
then share with me tau.. 
ok daa..
thankx coz reading

Jalan-jalan Jusco tebrau..

Assalammualaikum..
Hai sume.. sorry dah lame xupdate blog ni.. dah berhabuk lapuk da kan? Ok today aku nak share pasal jalan-jalan aku.. actually benda nie dah berlalu lame dah on 23hb ritu.. tapi baru rini aku nak soseh-soseh. Tak pe kan?? huuuuu..  Ok back to the topik.. kiterog jalan-jalan dekat jusco tebrau je.. bukan mane pun.. tapi aku nak post gak sebab aku happy haritu.. =D..

nie dalam keta menunggu si makcik lagi sorg yg agak lambat =p


ok setelah sume ada kiter terus menuju ke destinasi yg di rancang

Selangkah kaki di Jusco Tebrau tu kiteorg trus singah Nando's Chiken Rice memandangkan perut-perut kami bertiga dah berdondang sayang, jadi harus makan dulu yaa.. 

 nie mushroom sup.. my fav.. then kiteorg order mcm2 lagi..
  tapi lupe nak amik gambarnye.. bile dah habis makan kenyang perot baru teringat.. JADI

hanya gambar yang telah kami habis makan saja yang dapat saya sajikan  =)

perot dah kenyang.. hati pun senang.. senyum kambing la jawabnye.. lepas tu kiterog pegi kedai buku harris carik novel.. rambang mate tu.. banyak sangat2 novel terbaru.. tapi carik yang Damya Hanna nye xbanyak laa.. sedih toll tapi aku terjumpa 1 novel nie.. cover die lawa.. cite pun mcm best.. mcm laa.. =p Tajuknye kau curi hatiku yang ditulis oleh Iman Xara.. sape ek?? xknl pun.. hee


banyak kan novel2 nye.. sume mcm best.. tapi aku xthu nak pilih yang mane 1.. 

ok setelah puas berjalan.. kiterog balik dan terus tido.. ZZzzzzZZzzzZZZ.. 
tht all.. hahhaa.. cite tergantung right?? sory laa otak beku laa.. =p 
daaa.. thankx coz reading my blog..





Friday, July 1, 2011

Mereka saya rindu

Assalammualaikum..
Banyak betol benda yang aku post hari nie... tah kenapa tibe tangan nie gatal nak menaip.. ahaha.. sebenarnyekan.. aku rindukan kawan2 aku kat kolej.. terutamanya.. Siti Aishah Binti Rusli n Fitri Hakiem bin apek ek?? hahaa. sory kiem..

Rindu kat dorg tau.. lau aku kat sane salu dengan dorg.. tapi kat sini aku sorg2.. kat sane ada org panggil aku jahat.. putri panda.. awww.. suke2.. hahha.. gedik 3 minit.. dah nak 1 minggu lebih xjumpe dorg.. hope dorg sihat2 sentiasa..

Korang tunggu aku balik sane tau.. doakan kesihatan aku cepat baek..

He So Sweet.. Haha

Assalammualaikum...
hari nie dah 1.7 kan?? cepat je mase berlalu then bulan depan pun dah puasa dah.. tak sabarnye.. wink*
ermm,, hari nie aku nk story pasal die.. haaaa.. siapaa kah?? Rahsia laa..

Im just want to say that he so sweet.. kenapa ek aku cakap die sweet.. haha.. enth laa.. die baek.. die kelakar.. die sweet but die tersangatlah gedikk..!!  tapi aku syg.. =.=

haritu die bagi aku something.. nice.. suker giler... cantik sangat.. nak tgk x??


haaa.. nie laa bende alah yang aku ckp kan td.. huhuhu.. time kasih sangat2 kat die sebab hadiahkan aku rantai nie.. sempat lagi die pesan jaga elok2 rantai nie.. sebab die syg.. terutama loketnye.. hurmmmm.. i will.. hope lepas nie sume berjalan dengan lancar.. 
AMIN.


Mami Abah.. Tahniah

Assalammualaikum..
actually benda nie dah lame berlalu.. tapi aku nak share dengan korg jugak kebahagiaan aku bile kedua orang ibu bapa aku bahagia... nak tahu tak kenapa.. ??

setelah dorang bersusah payah selama setahun untuk mendapatkan sebuah perniagaan sendiri akhirnya telah tercapai.. alhamdulillah.. kini perniagaan tersebut telah berjalan dengan lancar walaupun baru sebulan lebih.. hope lepas nie still lagi berjalan dengan lancar dari hari ke hari... insyaallah.. 
aku happy sangat sebab dulu mase aku kecik2 mak aku salu cakap die teringin nak ada perniagaan sendiri.. sekarang ape yang die impikan dah tercapai.. aku sukee..!! tapi dalam happy2 aku.. terselit sedikit kesedihan sebab mase majlis pembukaan kedai mak aku nie.. aku xdpat balik.. aku kat kolej.. so aku xdapat nak kongsi kegembiraan tu same2.. tapi xpelah janji dorg happykan..

Haa.. kat cini aku nak promote sikit laa.. boleh tak?? hahaa.. siapa2 yang suke pakai barang COSWAY.. datang la ke kadai mak aku kat Tampoi Indah deret jakel tu tau.. hehhee.. ok laa.. smpai disini sahaja.. 

Mami abah tahniah

Wednesday, June 29, 2011

Semua makanan kesukaaan perot dah xblh makan..

Assalammualaikum




Gambar nie sume aku mik dari google je.. tapi nampak sedapkan.. nie baru nampak belum rase lagi mesti sangat sedapkan... hurmmmm,, skrg sume makanan nie aku dah xblh makan dah.. aku cuma boleh makan bubur..bubur n bubur.. sedihnye.. aku dah lame nak makan sume nie.. tapi aku dah sakit.. so kne berpantang.. Si die cakap dengan aku boleh merunggut... xbaek.. so terpaksa bersabar jelah.. =( 


Xpe.. ini dugaan buat aku..

Assalammualaikum..
hye,, sory sangat dah lame menyepi.. ramai tanya kenapa aku dah lame xupdate blog nie.. bukan ape, terlalu banyak sangat assigment n quiz membuatkan aku xda mse nak update.. hehe, thankx coz sudi menunggu aku update wlpn blog aku nie xgempak mcm org laen.. huh..

last friday,, aku xingt la bpe hari bulan,, sakit aku datang balik mcm mse orentasi haritu.. sakit sgt.. perit sangat.. time tu aku dalam kelas prinsip pengurusan.. dari dalam bus sampai la ke kolej then msok class aku duduk aku still ngis2 akibat tahan sakit.. xtahan punya pasal aku mintak tlg kawan sebelah aku tlg cakap dengan lecture yang aku nak balik.. tapi kan,, belum sempat lecture aku nak cakap aku blar mcmtu je dari kelas die.. im so sory to my mr. TZ.. aku xsengaja..

lepas keluar dari kelas tu,, aku lari masok toilet.. call abah mengadu sakit yang amat.. yess,, mmg sakit.. last2 aku rebah.. kaki aku trus xblh berjalan.. nasib ada akak2 yang mik kos nursing mase tu dalam toilet tlg aku.. lau xaku rase dah terbaring kaku kat situ kot.. aku dihantar ke klinik kesihatan bandar penawar.. aku di injet ubat tahan sakit.. pastu nurse kat sane paksa aku makan ubat kapur khas untuk sakit gastrik tu.. actly aku xblh makan ubat tu,, nanti aku muntah n perut aku pedih2.. tapi dorg paksa gak.. knpe?? dengan menahan sakit n malas nak cakap banyak,, aku telan je ubat tu..  xsampai 3 minit aku muntah.. puas aty??

aku kecewa sangat dengan layan dorg.. mase kat sane aku carik dokte lagi satu yang penah rawat aku dulu.. tapi dokte tu dah xda.. die dah transfer ke klinik lain.. dokte tu paham situasi aku.. die tahu aku masok air bpe botol,, masok ubat bape guni pun sakit aku nie xkan ilang.. so die xkan paksa aku.. tapi dokte yang rawat mase nie x.. die kata aku nie tipu,, xkan la makan ubat xbaek2.. isshh,, blhkan die cakap mcmtu.. ingat boleh ke nak wat maen2 hal macam nie..

last2 abah datang ngn mami.. dorg bawak aku balik ke pasir gudang.. aku ke klinik swastar plak ke esokkan harinya.. dokte tu suh aku g cek pakar.. knpe ek?? hati aku mula xsedap.. xpe,, tabahkan jugak hati nie..

25hb jun 2011 malam..
aku pengsan lagi skali.. kali nie aku terus ke hospital ................... dan dihantar masuk ke wat kecemasan.. dalam separuh sedar aku nampak sorg dokte nie datang kat aku.. die amik jarum.. die cocok tangan kiri aku serentak 2 jarum.. mengapakah?? pastu die buat dengan cara yang ganas.. jahatnye die.. xpatut die buat mcmtu.. maybe korg cakap aku nie mengada2 kene cocok sikit dah xtahan.. tapi mesti ke dengan kekerasan.. perlu ke?? lepas dorg cocok tangan aku amik darah.. dorg tinggalkan aku macam tu je.. tanpa bagi ubat or pape yang blh redakan seketika sakit aku nie.. selama 1 jam setengah aku dibiarkan mcmtu je.. aku meraung sakit tapi xda sape datang.. aku panggil dokte tapi dorg buat bodo.. ish kenapa??

tunggu punya tunggu tibe2 datang 1 pesakit.. muka die berdarah.. seram aku tengok.. aku takot.. tapi ape blh buat,, aku nangis je... then aku nmpak angah masok.. aku pgil die.. aku mengadu kat die.. last2 die g jumpe 1 nurse nie suh bg aku ubat.. time tulah baru nurse tu datang nak bg aku ubat.. kenapa bile angah pegi cakap baru nak bagi?? kenapa dah 1jam stengah aku tahan sakit baru nak bagi.. kenapa?? terus terang aku cakap aku kecewa sangat dengan layanan dorg sebab dorg lebih banyak berborak sesama sendiri.. sempat lagi berguraw senda.. mane belas kasihan dorg ek?? nak kata ramai yang sakit teruk mase tu,, tidak.. aku tertanya2 kenapa aku dibiarkan mcmtu je.. mungkin ke sbb aku nie xberlumur darah,, xpatah sana sini.. adoihai..

aku terpaksa buat appoiment untuk spot check perut aku nie.. mengalami ulser mybe.. so isnin tu aku ke hospital ini semula untuk menentukan tarikh yang mane kah aku akan di spot check.. 15 julai 2011 nanti penentunya.. kemudian aku di check seorg dokte nie.. die cakap buah pinggang aku dah lemah sebab dah TERLALU BANYAK UBAT DOKTE AKU KNE MAKAN.. penafasan aku pun dah xnormal.. antibody aku dah lemah.. terkejut sangat.. sedih.. tapi aku kne kuatkan.. so now,, aku xblh ke kolej untuk beberapa hari dan terpaksa merehatkan diri.. tapi aku xblh rehat kat umh,, aku kne rehat kat kedai mak.. abah mami xbg duk umh takot2 nanti sakit aku datang menyerang.. xda cape kat umah kan bahaya..

Lastly.. thankx kawan2 yang suport aku.. bg aku semangat.. aku kne kuatkan.. aku xblh nangis2 .. aku kene lawankan.. nanti dah sihat boleh balik kolej semulakan.. sakit itu kan penghapus dosa.. so aku xblh down... =)

Monday, May 16, 2011

Semasa orentasi di instedt..

Assalammualaikum..
hai sume.. dah lame kan aku tak update blog nie.. rindu je tangan nie nak menekan2 key board ni dengan penuh perasaan.. hehehe.. sekarang nie aku dah sambung belajar da dekat INSTITUT SAINS DAN TEKNOLOGI DARUL TAKZIM, bandar penawar dalam bidang pengurusan perniagaan.. Mula2,, aku xnak pon masok sne,, tapi nak wat camnekan abah nak aku msok sne sebab dekat.. maybe tu pilihan terbaik tok aku.. ikot jelah.. 

Bermulanya aku jejakkan kaki kat sne mase uh 29 April 2011.. dah daftar.. dah dapat hostel n dah dapat kawan2 baru ok laa.. tapi bile family dah nak alik.. aku sedih coz dah nak tinggalkan mak abah.. dah la angah aku tak ada.. geram tol,, mase aku g PLKN die tak ada, skrg aku dah smbung bljr pun die tak ada.. aku rindu die -__-
Aku pun tak tahu kenapa aku sedih n last2 aku menangis.. hahahhahaa.. pelik tau,, mse kene tinggal PLKN dulu aku tak nangis pun.. tapi bile aku dah nak sambung study nie aku nangis plk.. haha.. ekin oh ekin.. 

Minggu pertama aku kat sne aku di orentasikan.. fuhhh,, siot memang penat gua cakap sama lu.. krem seluruh tulang tulang ku setiap kali mengeliat sambil berkata "ouh penatnye" . ape pon tak boleh la ekin nie.. name pun orentasikan?? kan?? kan?? Enth knpe kan,, aku nie lembik betol laa.. kat PLKN pengsan kat sini pun nak pengsan.. apa kejadah kah?? Aku dihantar ke Klinik kesihatan. Rupa2nya gastrik aku makin kronik then aku dihantar pulak ke hospital.. Dapat jugak aku jumpa doktor hensem.. hahaha.. dan dengan sengaja die mencucuk aku sesuke hati nya di situ sana sini untuk bagi aku ubat n masok air.. Oh BENCINYAA !! Setelah 3 kali berulang alik ke hospital.. dan pada hari ke 4 aku hampir2 ditahan wad akibat sakit aku nie tak reti2 pulak die nak baik ye dan akhirnye aku dicucuk lagi ya tuan tuan dan puan puan sekalian untuk masok air n ubat sekali lagi.. tapi nak tahu tak ape yang terjadik pada hari ke 4 aku dihospital tersebut.. jeng jing jong.. !!




dengan sengajanye aku membesarkan gambar nie sebab nak kongsi bersama dengan korang bertapa sakitnye aku mase tu.. ''sharing is caring right'' ?? haha.. sebelum korang terlajak berfikir baik aku jelaskan dulu.. nie bukan aku tengah masok darah atau derma darah tau.. mse nie aku masok air dalam badan tapi nape tah darah aku mengalir kuar tolak semula air tu.. dengan perasaan terkejot aku menjerit DOKTER KENAPA NIE SAMBIL MENANGIS -__-.. rupe rupanya dokte cakap badan aku dah tak mampu nak terima air n ubat yang diberikan.. mane taknye 4 kali aku masok hospital 4 kali aku kne cucuk.. sakit taw.. dah la perot sakit nie tangan lak sakit.. dan paling menyedihkan aku bile dokte cakap die dah tak tahu nak bagi aku ubat ape lagi da.. sebab bagi ubat sakit aku tetap tak hilang jugak.. hurmm,, macam dah nazak pulak.. =(


nie pulak aku pun tak tahu nape.. tapi kawan2 aku cite mase tu aku pengsan then kakak fasilitator mase aku orentasi tu kejotkan aku then mase aku sedar aku trus tumbuk2 jalan.. wah macam kuat sangat je kau ek ekin.. hek hek hek.. tapi seriously aku tak sedar mase aku tumbuk2 tu.. kenapa ek?? sakit tau.. sekarang makin bertambah lah stok parut kat tangan aku nie.. habis jatuh saham.. haha.. 

Orentasi kat instedt memang best.. lagi2 bile buat  "jalan dobi" n "open banana".. mesti korang tertanya2 kan ape benda tu.. aku pun tak tahu nak terangkan macam ne.. hehhe... thankx untuk akak2 fasi n abang2 fasi sebab banyak tolong aku.. lagi2 bile dorang siap sediakan bubur tuk aku memandangkan waktu tu aku tak boleh makan benda laen selain bubur walaupun nasi.. huhu.. rindu dorang ~ Nak tengok gambar2 aku dekat sane.. dalam Facebook ok.. ??

lastly doakan aku dapat belajar dengan baik dekat sane dan tamat dengan segulung ijazah yang terbaik..
AMIN

Friday, April 22, 2011

Die kata die nak rasa masakan aku.. hahaha

Assalammualaikum..
hari nie rakan sekerja aku tibe tibe nak aku masakkan die kentang.. die suke makan kentang so die nak rasa aku masak pulak.. ok tak dahal la.. dengan rasa malasnye aku bangun pagi pagi dalam kol 9 sebab nak masak tok die.. awal tak?? hehe.. biase ar kol 10 dah nk g keja.. ok la tu an.. hehe.. mesti korang tertanye2 ape yang aku masak tok die an?? tapi sebelum uh aku nak menekankan disini.. yang aku masak tok die mase tu.. sedap tau.. betol.. die pun ckp sedap tau.. heheehe.. BONGKAK tak?? haha.. gurau2 je.. tapi mmg sedap laa..!!

ok ini nme die kentang masak sambal.. 

itu dia masakan dari aku untuk die.. bukan maen suke die.. then die cakap lepas nie masakkan ag ye.. ewah ewah ewah.. habis sape nak masak tok aku pulak nie?? korang ley tak? hehe..

ok thanks for reading.. =)


Tuesday, April 19, 2011

Alahai..

Assalammualaikum..
aku tak tahu kenapa semenjak gemenjak nie aku terasa blog aku boring sangat n aku sekarang nie kuat pengeluh.. ish ish ish.. tak baik kan?? ape pon tak boleh laa..!! sebenarnyekan.. aku sedih tau.. sebabnye kan.. first2 petang aku nmpak 1 ppuan nie pergi kedai sebelah tempat kerja aku.. aku suke tengok die sebab die cantik laa.. then malam pulak aku ternampak orang yang pena aku syg dulu..  dulu laa bukan skrg ea.. hahaa.. dah lama kowt tak nmpak die.. erm nak dekat 1 tahun jugak kowt.. tup tup tup aku nmpak die dengan perempuan yang aku suke tengok uh.. adoi.. knpe tibe2 aku sedih ek.. mybe sedih sebab teringat pasal dolu dolu kowt.. ermm tah laa.. xmao cite lagi laa.. xbest laaa.. k laa

                                                                AKU BORING LAA!!



Bercuti Di Port Dickson

Assalammualaikum..
Walaupun baru tiga hari tak online.. rasa macam dah lame pulak tak online.. hehehe.. harinie aku nak kongsi pasal holiday aku.. ermm,, tak la best sangat tapi ok la buat aku dan sekeluarga.. hehe.. kite bercuti dekat port dickson.. actually akak aku dapat vaucer percutian 3 hari 2 malam dari tempat kerja die.. tu yang pergi.. lau tak jangan mimpi la nak pergi jalan jalan macam nie.. masing masing busy je kerja.. huhuhu.. ermm,, aku pun tak xthu nak kongsi pasal pe sebenarnya nie.. ouh yaa.. paling best mase holiday aku uh kan bile dpt tgk sunset n sunrise.. cantik kowt.. then dapat mandi laut dengan mak abah along n angah.. abah je tak coz die kata die malas.. haha.. nak tengok tak gambar gambar aku kat sane.. jap ea..


cantik an tempatnye.. huhuhu

time nie baru smpai.. kite bergambar dulu ye.. 

ok.. time nie jenjalan area hotel.. terasa nak bergambar lak.. hehe.. ok aku tahu aku sudah gemok.. nanti aku kurus ye.. wait wait.. hehe

ok.. then dah puas bergambar.. aku balik hotel then salin baju nak mandi laut plk.. hehhee..  keesokkan harinye  plk.. pagi pagi aku dah bangun sebab nak tengok matahari terbit.. hehehee... cantik sangat..

nie mase matahari baru nak lahir.. haaahah.. cantik tak?? 

see.. nie  matahari keseluruhannya cantik an... nmpak macam waktu maghrib an.. tapi actually time nie kol 7 pagi dah.. 

nie time kiteorang dah check out.. nak g jenjalan tempat laen lak then okey bye bye port dickson.. mao balik jb sudah.. huh tapi sebelum balik.. aku lepak kat laut nie jap.. lepas rindu.. laut nie adiahkan aku ombak.. sonok,. haha.. 

ok..nanti story mory ag k.. daaa






Wednesday, April 13, 2011

Ia menenangkan aku disana..

Assalammualaikum..
Nak tahu tak kenapa aku happy bila aku dekat sana??
Nak tahu tak kenapa aku tenang je kat sana??
Nak tahu tak kenapa aku tak nak balik dulu??

Inilah sebahagian dari sebab-sebabnya..

video


video




nie adalah rakaman mase aku dengan kawan kawan dekat PLKN dulu.. tak tahu nak cakap ape.. tapi aku betol2 teruja dengan alunan azan budak budak dekat kem aku.. malah kadang kadang yang azan nye tu bukan orang yang sama..tapi lain lain.. ok laa.. sume pandai azan n alunan die pun merdu.. alhamdulillah.. kat sana yang aku nanti nantikan mesti time subuh dengan mahgrib sebab nak dengar alunan zikir.. memang tenang je hati.. kalau tak caya. try la bukak video atas nie.. act banyak lagi zikir zikir nye..tapi ni cuma sebahagian je.. kalau korang teror cari la aku yang pegang video cam kat belakang.. haha.. ok. thts all






Murah rezeki aku.. alhamdulillah =)

Assalammualaikum..
Hari nie aku happy sangat2 sebabnye kan..kan..kan.. aku baru je dapat kerja semalam iaitu pada 11hb april 2011.. before this aku kerja dengan mak aku then mak aku kene pergi khusus aku pun tak kerja la..sebab ape mengapa?? Nanti2 la aku cite ye.. then harini lak hari kedua aku berkerja kat tempat baru aku nie.. aku kerja bukan kedai super duper pon.. kedai biase2 je dekat dekat area umh aku,, kedai menjual cool blog, waffer, n jagung.. nyumm2.. senang,, jalan kaki jer pergi kerja.. bersenam la kononnye.. so tak payah la aku mengadap trafik light n kesesakan lalu lintas kat pasir gudang nie.. huhuhu.. ok,,back to the topik,, aku happy sebabnye an,, hari kedua aku kerja,, bos aku dah mula memberikan target untuk aku dan partner kerja aku yang kiteorang harus tapi tidak wajib untuk capai target sale yang die dah tentukan.. ok wait na, jangan salah paham okk.. bukan aku happy sebab die bagi target.. gila gapo?? haha. tapi aku happy sebab pada hari die memperkenalkan target target yang tidak diundang tu jugak lah kami berjaya memcapai terget target tersebut dan seterusnya AKU DINAIKKAN GAJI.. hooraayyy!! sape tak suke weh gaji naik.. maybe bagi korang apelah sangat gaji kerja kedai tu kan.. tapi bagi aku alhamdulillah.. dapat aku gunakan duit tu tuk beli keperluan aku nak sambung belajar hujung bulan nie.. so,, kurang la sikit beban parent aku an?? hehehe.. happy sangat2 lah hari nie.. !! kerja die pun best.. buat2 ice blender.. waffer.. alah senang cakap macam main masak2 lah.. tak la boring.. hehehe.. ok mungkin itu sahaja yang dapat aku share dengan korang buat mase skrg ni.. nanti kite story mory ag k..

Thankx coz reading !! muahx

Saturday, April 9, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa Terbaik ah..!!

Assalammualaikum..
Tadi aku dengan kawan aku pergi tenguk wayang kat jusco tebrau.. setahu aku la kan.. kiteorang beli tiket cite DILARANG MASUK aw tapikan xtahu nape bile kiteorang dah amik tempat duduk n bersedia untuk menjadi penonton setia.. kiteorang tercengang n tertanya tanya knpe cite nie laen ek?? salah bilik ke?? tapi dalam tiket tunjuk bilik number 5 n ni lah bilik num 5 tapi knpe cite merong mahawangsa lak?? pelik,, tapi memandangkan kiteorg dah duduk dan malas nak bangun balik.. kiteorg pun layan jelah.. starting cite agak mengantukkan sebab menceritakan sejarahkan?? hehehe..tapi makin lame memang best ar.. first time aku bangga dengan perfileman malaysia.. sebabnyekan mula-mula aku tak tahu cite nie sebenarnye dibawah terbitan KRU.. aku ingt cite nie orang mat salleh yang buat..rupe2nya orang malaysia yang wat.. tu yang terkejot uh.. hek hek hek.. terasa lebih bangga bile orang luar bertutur bahasa kite dengan sangat baik.. teruja aku taw, dah la duduk dekat dengan skrin wayang uh, mau xterbeliak mata aku.. haahaha.. then aku tak tahu kenapa aku tertarik sangat dengan bahasa yang digunakan.. just like macam ada gurindam, pepatah, alah senang cakap bahasa orang dulu2 la.. aku suke 1 rangkap ayat yang dlm cite nie iaitu ''SAMPAI MASA TIBANYA WAKTU, REDUP HATI KAUM BERDUA, BILA DUA JASAD BERSATU, HIDUP MATI JADI BERSAMA.. bunyi die agak pelikkan..tapi  indah rupenya bahasa kita, kenapa skrg dah tak nak cakap macam orang dulu2 ek?? lau nak cakap macam tu balik boley tak?? ngee~

Lastly tahniah kepada pengarahnye sebab dah dapat menghasilkan filem yang terbaik n dah hampir capai taraf macam mane orang mat salleh buat punye cite.. baru berkualiti.. Cerita nie mmg best.. tunggu mase nak g tengok lagi sekali lak.. hahha.. cite nak gempak je an ekin redzuan nie.. hehe.. layankan sudahhh!!

                                           i like !!

Sedih =(

Assalammualaikum..
Korang tgk tak cite bersamamu dekat tv3 uh ?? is about sorg budak yang baru je 15 tahun kene sakit ape tah then meninggal dunia pada 25 mac 2011..  Hurmm.. it was so sad.. tapi nak wat cam ne an, allah lebih sayangkan die.. First time aku tgk bersamamu sampai nangis.. ye ar,, die kecik lagi kowt even baru umor 15 pangkat adek uh.. macam mane la die bertahan dengan sakit die uh kan?? Memang ngeri bile tengok perot die besar then urat2 die timbul.. hurmm,, sakit apekah itu.?? Ermm.. mudah mudahan arwah tersebut ditempatkan di tempat2 orang yang beriman.. amin..

Wednesday, April 6, 2011

Ramai orang sudah cakap ekin GEMOK !! ouh noo!!

Assalammualaikum..
GEMOK?? Cam xsedap la bunyi nyekan.. rasenya BERISI lagi syok kowt.. hehehe.. aku nak buat buat tak tahu kenapa badan aku tibe jadik laen selepas balik PLKN boley tak?? Boring la pergi mane2 je.. ''eh ekin makin berisi kau ek'' adoiyai.. ini bukan berisi laa nie badan aku naik coz selalu sgt dulu2 kat kem asyik jumping jet.. bumping n bla bla bla.. haha.. actually aku tak nak ngaku yang aku makan banyak sampai lupe nak diet.. heheehe..

Ini la akibatnye disebabkan makan sampai lupe diri.. kan dah MONTEL.. huhhuhu.. so,, target aku selepas ini adalah AKU NAK DIETTT!! hehe..  nantikan berat badan aku pada hari, minggu, bulan,, tahun yang akan datang ye..

hehheehe


Permulaan perubahan dari aku.. =)

Assalammualaikum..
Alhamdulillah 25 March 2011 ritu aku mulakan pagi aku sebelum berkerja dengan memakai tdung.. Dan pagi tu jugak aku berniat yang aku akan memakai tudung untuk selamanya.. insyallah.. Thankx kepada kawan aku iaitu NUR HIDAYAH BINTI OSMAN kerana sudi menemani aku memborong tudung untuk hari seterusnya dan secara tidak langsung memilihkan yang sesuai tuk aku.. hehehe.. aku tak tahu kenapa aku happy sangat mase beli tudung tu.. just like macam orang jakun baru jumpe tudung.. toink toink toink..!!

Ramai tertanya2 dekat aku macam ne aku boleh nak bertudung n dorang macam tak percya??  kenapa ek??
Hurmm actually mase dekat kem dulu an dah biase bertudung 3 bulan.. then tibe2 balik cini free hair mcm xselesa plk.. aku pun xthu npe.. dalam mase yang same gak hati aku tak tenteram.. asyik pikir nak bertudung tapi tak yakin.. tak yakin sebab takot 1 hari nanti aku nak bukak balik.. bukan niat aku nak bukak balik tudung 1 hari nanti tapi tah la.. senang cakap iman aku tak kuat dan aku masih ragu2 dengan ape keputusan yang aku nak wat.. ish.. terok an?? tapi tu la hakikatnye mase uh.. tapi alhamdulillah aku dapat suport dari mak abah aku.. kawan2.. aku teruskan jugak dengan keputusan aku yang aku akan kekal an imej bertudung nie.. harap tidak ada lagi keraguan dalam hati nie.. amin..

Dan aku makin seronok bile ramai orang gembira yang aku dah bertudung.. hehe.. memang kadang2 iman aku terganggu coz tengok style rambut yang macam2 gaya mula la nak ikot.. tapi walau cam ne pun kne la lawan gak an.. dari situ kite ley belajar erti bersyukur atas ape yang allah dah kurniakan.. huhuhuhu.. bukan maen lagi aku berfalsafah ye.. hehehhe.. dan mungkin itu lah hikmahnye aku dihantar ke PLKN coz bermula dari situ la aku memasang niat nak bertudung.. hehehhe..

ok.. thankx coz sudi meluangkan masa untuk menbaca bebelan aku yang agak mengantokkan ini.. hehhe.. byee

My Grandfather celebrated 80's year birthday =)

Assalammualaikum.
actly 13 MARCH ritu bufday atok aku.. tapi baru harini aku nk update.. HAMPEH tol.. hahhaa.. Nak wat camne sebok berkerja menolong mak aku tu.. Buzy die mengalahkan perdana menteri kowt.. hek hek hek..!!
kali ni sambutan hari jadinya atok aku nie bukan main meriah lagi ye.. siap ada bunga api ag!!

nie sume tanda tangan dan ucapan dari kami cucu2nya dan anak2nya.. hehe

nie plk dari aku. hehhee

tgk la betapa happynye die..


dun wory b happy tentang makanan yang disediakan disana.. thankx sgt2 kat atok coz sudi menyediakan 1 khemah tok tetamu cina dan 1 khemah tok tetamu melayu termsuk kami ini cucu cucunya yang special kononnye. then makan tok tetamu nie dimasak oleh ketua kampung kat cini.. maceh pakcik... hehhehee..

time nie baru pukol 6 xsilap.. tapi ramai nye tetamu membuatkan aku fening fening.. heheh

nie la abah aku.. syg die tapi aku lebih sygkan perot die.. hahaha.. xdalah 2,2 aku syg.. 

sempat lagi aku berposing ye


itu dia bunga api yang telah menghiasi mlm tersebut.. huhu

ok.. itu sahaja rasenye yang dapat aku kongsikan tok topik kali nie.. erm,, sgt seronok coz dapat jumpe sedara2 then dapat kongsi kegembiraan n kemeriahan pada malam tu.. terserlah kegembiraan atok aku time uh.. nanti aku dah keja dah da rezeki lebeh nak wat cam nie jugak la tok mami n abah aku..

insyaallah!! k bye..



Monday, April 4, 2011

Akhirnye Tamat SUDAH!!

Assalammualaikum..
dah lame aku xsoseh soseh dalam belooogg nie ek..
Setelah 3 bulan aku meninggalkan blog nie.. Tibe tibe tangan nie terasa gatal nak menaip balik. So,, siap sedia la korg-korg sume untuk membace bebelan aku yang berkemungkinan akan mengambil mase selama 1 jam kononnye laa. Huhuhuhu..

Haaa.. mesti korang tertanye2 macam ne la keadaan aku kat sane kan kan kan?? Erm,, walaupun skrg ni aku dah tamat latihan tapi aku still rindukan suasana kem n kawan- kawan dekat kem uh. Aku pun tak tahu kenapa, maybe sebab kat sane kiteorang dah terlalu rapat walaupun hanya 3 bulan kat sane. Huuhuu.!! Dulu bukan maen lagi aku menangis taknak pergi, last2 bile dah pegi xnk balik pulak, then menangis teresak2 lak uh.. Hahhaa.. Pergi nangis balik nangis, ape pun tak boleh laa.. Hehehe
Macam2 yang aku dapat kat sane dan macam2 kenangan jugak lah yang tercipta kat sane, salah 1nye bile ada sorg hamba allah tu sudi datang jumpe aku dekat sane, hanya tuhan jelah yang tahu betapa happynye aku mase nampak die.. thankx a lot tu u dude..!! Sampai sekarang teringat mase die datang jumpe aku.. then kat sane lak die menerapkan dengan lebih mendalam tentang perpaduan antara kaum.. sangat seronok bile dapat 1 bilik 1 kumpulan dengan pelbagai kaum contohnye melayu cina india la kan?? Kalau macam dulu dekat sekolah or mane2 jelah dalam ape2 aktiviti pun melayu dgn melayu,, cina dgn cina and india ngan india.. tapi bile kat PLKN dorg tak galakan pun macam tu.. Kat sane gak die sedarkan kite betapa susahnye orang dulu2 nak mendapatkan kemerdekaan so kite sebagai generasi yang akan membangunkan negara nie kne la menghargai jasa n pengorbanan dorg tu kan.. kan.. kan??.. Fuhhh,, ada macam tokoh falsafah berbicara tak?? ngeee~ Aktiviti dorg pun agak mencabar jugak.. abiz lebam badan2 aku dibuatnye =)
Then perkara yang betul2 buatkan aku tak sangup nak tinggalkan kem nie bile aku terpaksa berpisah dengan kawan2 sebilik aku.. kat sane aku salu kene gastrik,, bukan sebab aku tak makan tapi aku pun tak tahu nape die sakit.. hehe.. mase aku gastrik dorg la yang sentiasa tolong aku.. jaga makan minum aku n sentiasa ingatkan aku makan ubat.. boleh dikatakan kat sane aku banyak kali pengsan.. dorg la yang papah aku.. TERIMA KASIH KAWAN2.. aku rindukan korg.. =(


nie sebahagian rakan sebilik aku.. seronok sgt2 dengan dorg coz kiteowg sekepala.. bilik nie takkan diam melainkan sume dah tidur.. senang ckp bilik nie riuh sentiasa laa..


Nie pun budak2 1 dorm dengan aku.. sayang dorg sgt2.. bile aku sakit dorg la yang paling beriye jaga aku smpaikan aku terharu sangat2 dengan dorg.. hampir setiap kali aku kne gastrik dorg la yang banyak teman n tenangkan aku.. thankx a lot fren.


ok ni plak kawan2 1 dorm yang paling aku rapat giler2 la.. kiteorg 1 kepala.. suke dengki antara 1 sama lain.. hehheeh..



nie baju company kiteorg iaitu company DELTA !


NEXT!!

Nie plk gambar2 mase last day buat kiteorg.. mase nie kite org ada buat progam 1001 kenangan..






LAST
nie la gambar2 terakhir aku berada disini bersama kawan kawan aku =( 

bobo bersama rakannye sebulum pulang

 



nie la ayah angkat aku disana.. kalau aku rindu abah aku.. aku mesti jumpe cikgu nie.. hehehe
So,, nie sahaja la gambar2 yang dapat aku masok an.. kenangan yang berlaku dekat sini xmungkin dapat aku lupekan.. dan aku harap sangat2 1 hari nanti koteorg sume akan berkumpul balik macam dulu..
RINDU ~