All Of My Diary

Friday, April 22, 2011

Die kata die nak rasa masakan aku.. hahaha

Assalammualaikum..
hari nie rakan sekerja aku tibe tibe nak aku masakkan die kentang.. die suke makan kentang so die nak rasa aku masak pulak.. ok tak dahal la.. dengan rasa malasnye aku bangun pagi pagi dalam kol 9 sebab nak masak tok die.. awal tak?? hehe.. biase ar kol 10 dah nk g keja.. ok la tu an.. hehe.. mesti korang tertanye2 ape yang aku masak tok die an?? tapi sebelum uh aku nak menekankan disini.. yang aku masak tok die mase tu.. sedap tau.. betol.. die pun ckp sedap tau.. heheehe.. BONGKAK tak?? haha.. gurau2 je.. tapi mmg sedap laa..!!

ok ini nme die kentang masak sambal.. 

itu dia masakan dari aku untuk die.. bukan maen suke die.. then die cakap lepas nie masakkan ag ye.. ewah ewah ewah.. habis sape nak masak tok aku pulak nie?? korang ley tak? hehe..

ok thanks for reading.. =)


Tuesday, April 19, 2011

Alahai..

Assalammualaikum..
aku tak tahu kenapa semenjak gemenjak nie aku terasa blog aku boring sangat n aku sekarang nie kuat pengeluh.. ish ish ish.. tak baik kan?? ape pon tak boleh laa..!! sebenarnyekan.. aku sedih tau.. sebabnye kan.. first2 petang aku nmpak 1 ppuan nie pergi kedai sebelah tempat kerja aku.. aku suke tengok die sebab die cantik laa.. then malam pulak aku ternampak orang yang pena aku syg dulu..  dulu laa bukan skrg ea.. hahaa.. dah lama kowt tak nmpak die.. erm nak dekat 1 tahun jugak kowt.. tup tup tup aku nmpak die dengan perempuan yang aku suke tengok uh.. adoi.. knpe tibe2 aku sedih ek.. mybe sedih sebab teringat pasal dolu dolu kowt.. ermm tah laa.. xmao cite lagi laa.. xbest laaa.. k laa

                                                                AKU BORING LAA!!



Bercuti Di Port Dickson

Assalammualaikum..
Walaupun baru tiga hari tak online.. rasa macam dah lame pulak tak online.. hehehe.. harinie aku nak kongsi pasal holiday aku.. ermm,, tak la best sangat tapi ok la buat aku dan sekeluarga.. hehe.. kite bercuti dekat port dickson.. actually akak aku dapat vaucer percutian 3 hari 2 malam dari tempat kerja die.. tu yang pergi.. lau tak jangan mimpi la nak pergi jalan jalan macam nie.. masing masing busy je kerja.. huhuhu.. ermm,, aku pun tak xthu nak kongsi pasal pe sebenarnya nie.. ouh yaa.. paling best mase holiday aku uh kan bile dpt tgk sunset n sunrise.. cantik kowt.. then dapat mandi laut dengan mak abah along n angah.. abah je tak coz die kata die malas.. haha.. nak tengok tak gambar gambar aku kat sane.. jap ea..


cantik an tempatnye.. huhuhu

time nie baru smpai.. kite bergambar dulu ye.. 

ok.. time nie jenjalan area hotel.. terasa nak bergambar lak.. hehe.. ok aku tahu aku sudah gemok.. nanti aku kurus ye.. wait wait.. hehe

ok.. then dah puas bergambar.. aku balik hotel then salin baju nak mandi laut plk.. hehhee..  keesokkan harinye  plk.. pagi pagi aku dah bangun sebab nak tengok matahari terbit.. hehehee... cantik sangat..

nie mase matahari baru nak lahir.. haaahah.. cantik tak?? 

see.. nie  matahari keseluruhannya cantik an... nmpak macam waktu maghrib an.. tapi actually time nie kol 7 pagi dah.. 

nie time kiteorang dah check out.. nak g jenjalan tempat laen lak then okey bye bye port dickson.. mao balik jb sudah.. huh tapi sebelum balik.. aku lepak kat laut nie jap.. lepas rindu.. laut nie adiahkan aku ombak.. sonok,. haha.. 

ok..nanti story mory ag k.. daaa






Wednesday, April 13, 2011

Ia menenangkan aku disana..

Assalammualaikum..
Nak tahu tak kenapa aku happy bila aku dekat sana??
Nak tahu tak kenapa aku tenang je kat sana??
Nak tahu tak kenapa aku tak nak balik dulu??

Inilah sebahagian dari sebab-sebabnya..

video


video




nie adalah rakaman mase aku dengan kawan kawan dekat PLKN dulu.. tak tahu nak cakap ape.. tapi aku betol2 teruja dengan alunan azan budak budak dekat kem aku.. malah kadang kadang yang azan nye tu bukan orang yang sama..tapi lain lain.. ok laa.. sume pandai azan n alunan die pun merdu.. alhamdulillah.. kat sana yang aku nanti nantikan mesti time subuh dengan mahgrib sebab nak dengar alunan zikir.. memang tenang je hati.. kalau tak caya. try la bukak video atas nie.. act banyak lagi zikir zikir nye..tapi ni cuma sebahagian je.. kalau korang teror cari la aku yang pegang video cam kat belakang.. haha.. ok. thts all






Murah rezeki aku.. alhamdulillah =)

Assalammualaikum..
Hari nie aku happy sangat2 sebabnye kan..kan..kan.. aku baru je dapat kerja semalam iaitu pada 11hb april 2011.. before this aku kerja dengan mak aku then mak aku kene pergi khusus aku pun tak kerja la..sebab ape mengapa?? Nanti2 la aku cite ye.. then harini lak hari kedua aku berkerja kat tempat baru aku nie.. aku kerja bukan kedai super duper pon.. kedai biase2 je dekat dekat area umh aku,, kedai menjual cool blog, waffer, n jagung.. nyumm2.. senang,, jalan kaki jer pergi kerja.. bersenam la kononnye.. so tak payah la aku mengadap trafik light n kesesakan lalu lintas kat pasir gudang nie.. huhuhu.. ok,,back to the topik,, aku happy sebabnye an,, hari kedua aku kerja,, bos aku dah mula memberikan target untuk aku dan partner kerja aku yang kiteorang harus tapi tidak wajib untuk capai target sale yang die dah tentukan.. ok wait na, jangan salah paham okk.. bukan aku happy sebab die bagi target.. gila gapo?? haha. tapi aku happy sebab pada hari die memperkenalkan target target yang tidak diundang tu jugak lah kami berjaya memcapai terget target tersebut dan seterusnya AKU DINAIKKAN GAJI.. hooraayyy!! sape tak suke weh gaji naik.. maybe bagi korang apelah sangat gaji kerja kedai tu kan.. tapi bagi aku alhamdulillah.. dapat aku gunakan duit tu tuk beli keperluan aku nak sambung belajar hujung bulan nie.. so,, kurang la sikit beban parent aku an?? hehehe.. happy sangat2 lah hari nie.. !! kerja die pun best.. buat2 ice blender.. waffer.. alah senang cakap macam main masak2 lah.. tak la boring.. hehehe.. ok mungkin itu sahaja yang dapat aku share dengan korang buat mase skrg ni.. nanti kite story mory ag k..

Thankx coz reading !! muahx

Saturday, April 9, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa Terbaik ah..!!

Assalammualaikum..
Tadi aku dengan kawan aku pergi tenguk wayang kat jusco tebrau.. setahu aku la kan.. kiteorang beli tiket cite DILARANG MASUK aw tapikan xtahu nape bile kiteorang dah amik tempat duduk n bersedia untuk menjadi penonton setia.. kiteorang tercengang n tertanya tanya knpe cite nie laen ek?? salah bilik ke?? tapi dalam tiket tunjuk bilik number 5 n ni lah bilik num 5 tapi knpe cite merong mahawangsa lak?? pelik,, tapi memandangkan kiteorg dah duduk dan malas nak bangun balik.. kiteorg pun layan jelah.. starting cite agak mengantukkan sebab menceritakan sejarahkan?? hehehe..tapi makin lame memang best ar.. first time aku bangga dengan perfileman malaysia.. sebabnyekan mula-mula aku tak tahu cite nie sebenarnye dibawah terbitan KRU.. aku ingt cite nie orang mat salleh yang buat..rupe2nya orang malaysia yang wat.. tu yang terkejot uh.. hek hek hek.. terasa lebih bangga bile orang luar bertutur bahasa kite dengan sangat baik.. teruja aku taw, dah la duduk dekat dengan skrin wayang uh, mau xterbeliak mata aku.. haahaha.. then aku tak tahu kenapa aku tertarik sangat dengan bahasa yang digunakan.. just like macam ada gurindam, pepatah, alah senang cakap bahasa orang dulu2 la.. aku suke 1 rangkap ayat yang dlm cite nie iaitu ''SAMPAI MASA TIBANYA WAKTU, REDUP HATI KAUM BERDUA, BILA DUA JASAD BERSATU, HIDUP MATI JADI BERSAMA.. bunyi die agak pelikkan..tapi  indah rupenya bahasa kita, kenapa skrg dah tak nak cakap macam orang dulu2 ek?? lau nak cakap macam tu balik boley tak?? ngee~

Lastly tahniah kepada pengarahnye sebab dah dapat menghasilkan filem yang terbaik n dah hampir capai taraf macam mane orang mat salleh buat punye cite.. baru berkualiti.. Cerita nie mmg best.. tunggu mase nak g tengok lagi sekali lak.. hahha.. cite nak gempak je an ekin redzuan nie.. hehe.. layankan sudahhh!!

                                           i like !!

Sedih =(

Assalammualaikum..
Korang tgk tak cite bersamamu dekat tv3 uh ?? is about sorg budak yang baru je 15 tahun kene sakit ape tah then meninggal dunia pada 25 mac 2011..  Hurmm.. it was so sad.. tapi nak wat cam ne an, allah lebih sayangkan die.. First time aku tgk bersamamu sampai nangis.. ye ar,, die kecik lagi kowt even baru umor 15 pangkat adek uh.. macam mane la die bertahan dengan sakit die uh kan?? Memang ngeri bile tengok perot die besar then urat2 die timbul.. hurmm,, sakit apekah itu.?? Ermm.. mudah mudahan arwah tersebut ditempatkan di tempat2 orang yang beriman.. amin..

Wednesday, April 6, 2011

Ramai orang sudah cakap ekin GEMOK !! ouh noo!!

Assalammualaikum..
GEMOK?? Cam xsedap la bunyi nyekan.. rasenya BERISI lagi syok kowt.. hehehe.. aku nak buat buat tak tahu kenapa badan aku tibe jadik laen selepas balik PLKN boley tak?? Boring la pergi mane2 je.. ''eh ekin makin berisi kau ek'' adoiyai.. ini bukan berisi laa nie badan aku naik coz selalu sgt dulu2 kat kem asyik jumping jet.. bumping n bla bla bla.. haha.. actually aku tak nak ngaku yang aku makan banyak sampai lupe nak diet.. heheehe..

Ini la akibatnye disebabkan makan sampai lupe diri.. kan dah MONTEL.. huhhuhu.. so,, target aku selepas ini adalah AKU NAK DIETTT!! hehe..  nantikan berat badan aku pada hari, minggu, bulan,, tahun yang akan datang ye..

hehheehe


Permulaan perubahan dari aku.. =)

Assalammualaikum..
Alhamdulillah 25 March 2011 ritu aku mulakan pagi aku sebelum berkerja dengan memakai tdung.. Dan pagi tu jugak aku berniat yang aku akan memakai tudung untuk selamanya.. insyallah.. Thankx kepada kawan aku iaitu NUR HIDAYAH BINTI OSMAN kerana sudi menemani aku memborong tudung untuk hari seterusnya dan secara tidak langsung memilihkan yang sesuai tuk aku.. hehehe.. aku tak tahu kenapa aku happy sangat mase beli tudung tu.. just like macam orang jakun baru jumpe tudung.. toink toink toink..!!

Ramai tertanya2 dekat aku macam ne aku boleh nak bertudung n dorang macam tak percya??  kenapa ek??
Hurmm actually mase dekat kem dulu an dah biase bertudung 3 bulan.. then tibe2 balik cini free hair mcm xselesa plk.. aku pun xthu npe.. dalam mase yang same gak hati aku tak tenteram.. asyik pikir nak bertudung tapi tak yakin.. tak yakin sebab takot 1 hari nanti aku nak bukak balik.. bukan niat aku nak bukak balik tudung 1 hari nanti tapi tah la.. senang cakap iman aku tak kuat dan aku masih ragu2 dengan ape keputusan yang aku nak wat.. ish.. terok an?? tapi tu la hakikatnye mase uh.. tapi alhamdulillah aku dapat suport dari mak abah aku.. kawan2.. aku teruskan jugak dengan keputusan aku yang aku akan kekal an imej bertudung nie.. harap tidak ada lagi keraguan dalam hati nie.. amin..

Dan aku makin seronok bile ramai orang gembira yang aku dah bertudung.. hehe.. memang kadang2 iman aku terganggu coz tengok style rambut yang macam2 gaya mula la nak ikot.. tapi walau cam ne pun kne la lawan gak an.. dari situ kite ley belajar erti bersyukur atas ape yang allah dah kurniakan.. huhuhuhu.. bukan maen lagi aku berfalsafah ye.. hehehhe.. dan mungkin itu lah hikmahnye aku dihantar ke PLKN coz bermula dari situ la aku memasang niat nak bertudung.. hehehhe..

ok.. thankx coz sudi meluangkan masa untuk menbaca bebelan aku yang agak mengantokkan ini.. hehhe.. byee

My Grandfather celebrated 80's year birthday =)

Assalammualaikum.
actly 13 MARCH ritu bufday atok aku.. tapi baru harini aku nk update.. HAMPEH tol.. hahhaa.. Nak wat camne sebok berkerja menolong mak aku tu.. Buzy die mengalahkan perdana menteri kowt.. hek hek hek..!!
kali ni sambutan hari jadinya atok aku nie bukan main meriah lagi ye.. siap ada bunga api ag!!

nie sume tanda tangan dan ucapan dari kami cucu2nya dan anak2nya.. hehe

nie plk dari aku. hehhee

tgk la betapa happynye die..


dun wory b happy tentang makanan yang disediakan disana.. thankx sgt2 kat atok coz sudi menyediakan 1 khemah tok tetamu cina dan 1 khemah tok tetamu melayu termsuk kami ini cucu cucunya yang special kononnye. then makan tok tetamu nie dimasak oleh ketua kampung kat cini.. maceh pakcik... hehhehee..

time nie baru pukol 6 xsilap.. tapi ramai nye tetamu membuatkan aku fening fening.. heheh

nie la abah aku.. syg die tapi aku lebih sygkan perot die.. hahaha.. xdalah 2,2 aku syg.. 

sempat lagi aku berposing ye


itu dia bunga api yang telah menghiasi mlm tersebut.. huhu

ok.. itu sahaja rasenye yang dapat aku kongsikan tok topik kali nie.. erm,, sgt seronok coz dapat jumpe sedara2 then dapat kongsi kegembiraan n kemeriahan pada malam tu.. terserlah kegembiraan atok aku time uh.. nanti aku dah keja dah da rezeki lebeh nak wat cam nie jugak la tok mami n abah aku..

insyaallah!! k bye..



Monday, April 4, 2011

Akhirnye Tamat SUDAH!!

Assalammualaikum..
dah lame aku xsoseh soseh dalam belooogg nie ek..
Setelah 3 bulan aku meninggalkan blog nie.. Tibe tibe tangan nie terasa gatal nak menaip balik. So,, siap sedia la korg-korg sume untuk membace bebelan aku yang berkemungkinan akan mengambil mase selama 1 jam kononnye laa. Huhuhuhu..

Haaa.. mesti korang tertanye2 macam ne la keadaan aku kat sane kan kan kan?? Erm,, walaupun skrg ni aku dah tamat latihan tapi aku still rindukan suasana kem n kawan- kawan dekat kem uh. Aku pun tak tahu kenapa, maybe sebab kat sane kiteorang dah terlalu rapat walaupun hanya 3 bulan kat sane. Huuhuu.!! Dulu bukan maen lagi aku menangis taknak pergi, last2 bile dah pegi xnk balik pulak, then menangis teresak2 lak uh.. Hahhaa.. Pergi nangis balik nangis, ape pun tak boleh laa.. Hehehe
Macam2 yang aku dapat kat sane dan macam2 kenangan jugak lah yang tercipta kat sane, salah 1nye bile ada sorg hamba allah tu sudi datang jumpe aku dekat sane, hanya tuhan jelah yang tahu betapa happynye aku mase nampak die.. thankx a lot tu u dude..!! Sampai sekarang teringat mase die datang jumpe aku.. then kat sane lak die menerapkan dengan lebih mendalam tentang perpaduan antara kaum.. sangat seronok bile dapat 1 bilik 1 kumpulan dengan pelbagai kaum contohnye melayu cina india la kan?? Kalau macam dulu dekat sekolah or mane2 jelah dalam ape2 aktiviti pun melayu dgn melayu,, cina dgn cina and india ngan india.. tapi bile kat PLKN dorg tak galakan pun macam tu.. Kat sane gak die sedarkan kite betapa susahnye orang dulu2 nak mendapatkan kemerdekaan so kite sebagai generasi yang akan membangunkan negara nie kne la menghargai jasa n pengorbanan dorg tu kan.. kan.. kan??.. Fuhhh,, ada macam tokoh falsafah berbicara tak?? ngeee~ Aktiviti dorg pun agak mencabar jugak.. abiz lebam badan2 aku dibuatnye =)
Then perkara yang betul2 buatkan aku tak sangup nak tinggalkan kem nie bile aku terpaksa berpisah dengan kawan2 sebilik aku.. kat sane aku salu kene gastrik,, bukan sebab aku tak makan tapi aku pun tak tahu nape die sakit.. hehe.. mase aku gastrik dorg la yang sentiasa tolong aku.. jaga makan minum aku n sentiasa ingatkan aku makan ubat.. boleh dikatakan kat sane aku banyak kali pengsan.. dorg la yang papah aku.. TERIMA KASIH KAWAN2.. aku rindukan korg.. =(


nie sebahagian rakan sebilik aku.. seronok sgt2 dengan dorg coz kiteowg sekepala.. bilik nie takkan diam melainkan sume dah tidur.. senang ckp bilik nie riuh sentiasa laa..


Nie pun budak2 1 dorm dengan aku.. sayang dorg sgt2.. bile aku sakit dorg la yang paling beriye jaga aku smpaikan aku terharu sangat2 dengan dorg.. hampir setiap kali aku kne gastrik dorg la yang banyak teman n tenangkan aku.. thankx a lot fren.


ok ni plak kawan2 1 dorm yang paling aku rapat giler2 la.. kiteorg 1 kepala.. suke dengki antara 1 sama lain.. hehheeh..



nie baju company kiteorg iaitu company DELTA !


NEXT!!

Nie plk gambar2 mase last day buat kiteorg.. mase nie kite org ada buat progam 1001 kenangan..






LAST
nie la gambar2 terakhir aku berada disini bersama kawan kawan aku =( 

bobo bersama rakannye sebulum pulang

 



nie la ayah angkat aku disana.. kalau aku rindu abah aku.. aku mesti jumpe cikgu nie.. hehehe
So,, nie sahaja la gambar2 yang dapat aku masok an.. kenangan yang berlaku dekat sini xmungkin dapat aku lupekan.. dan aku harap sangat2 1 hari nanti koteorg sume akan berkumpul balik macam dulu..
RINDU ~